Otteluennakko: HJK kohtaa kotonaan Åland Unitedin

13.4.2018

HJK kohtaa lauantaina 14. huhtikuuta Åland Unitedin kotikentällään. Molemmilla joukkueilla on allaan muutaman viikon maajoukkuetauko, ja ainakin Klubissa tunnelma on äärimmäisen odottava.

- Treeneissä on ollut hyvä ilmapiiri. Viime viikko oli tavallisesta poikkeava, kun maajoukkueiden mukana oli mukana peräti kymmenen HJK-pelaajaa. Pelitapa ei ollut silloin puhtaasti harjoittelun ytimessä, vaan pureuduimme yksilön teknis-taktisiin taitoihin ja peruspelaamiseen, päävalmentaja Joonas Rantanen kertoo.

HJK avasi kautensa vierastappiolla Honkaa vastaan, mutta voittotili aukesi kotikentällä Ilvestä vastaan kauden toisessa ottelussa. Klubi on sarjataulukossa viidentenä.

- Ensimmäinen voitto sarjassa tuo tiettyä rentoutta tekemiseen. Ilves-pelissä olimme parantaneet avauspelistämme huomattavasti vastahyökkäysten puolustamista, eikä Ilves päässyt vastahyökkäyksissään vaarallisille alueille. Se on ehdottomasti yksi asioista, joista meidän tulee pitää kiinni tulevaisuudessakin, Rantanen sanoo.

HJK haluaa peruspelaamisensa olevan korkeatasoista.

- Kun hyökkäämme, pallollisella pitää olla riittävän monta syöttösuuntaa koko ajan ympärillään, tuet vierellään. Ilvestä vastaan meillä oli useampi laadukas hyökkäys, jotka päättyivät maalintekopaikkoihin. Niitä me tavoittelemme lisää, Rantanen toteaa.

Huomioi Åland Unitedista

ÅU on avannut kautensa kahdella voitolla ja on sarjassa kolmantena. Joukkueen päävalmentajana toimii kesken viime kauden tiimiin mukaan noussut 25-vuotias Samuel Fagerholm. Tällä kaudella hän kantaa vetovastuun. Åland Unitedin pelaaminen on organisoitua sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, ja saarelaisten pelissä on nähtävissä logiikka ja systematiikka. Heillä on selkeä ja harjoiteltu pelitapa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, muuttavatko he omaa tekemistään kohdatessaan HJK:n.

Huomioi HJK:sta

Klubi tahtoo olla aiempia sarjapelejä parempi omissa vastahyökkäyksissään. Sen tavoitteena on tunnistaa hetket, jolloin riistää pallo, olla vaarallinen ja pystyä myös kuljettaen ylittämään tyhjiä tiloja. HJK haluaa haastaa vastustajan puolustuslinjaa ja sitä kautta pakottaa puolustajat reagoimaan, tulemaan vastaan. Tämän jälkeen aukeaa mahdollisuus murtautua selustaan.

Myös erikoistilanteet ovat Klubin kehitettävien asioiden listalla. Kun hyökkää paljon,  erikoistilanteita hyökkäysalueella tulee pelattaviksi paljon. Ne ovat tärkeä osa-alue HJK:n pelissä, sillä 25-30 prosenttia maaleista syntyy juuri erikoistilanteista.

Lauantaina 14. huhtikuuta kello 15.00 Telia 5G Areenalla HJK – Åland United

Tervetuloa!