HJK:lle kauden avausvoitto – Lopputulos HJK vs Ilves 1−0

31.3.2018

HJK nousi lauantaina kauden avausvoittoonsa kotiyleisön edessä Telia 5G Areenalla aivan ottelun loppuhetkillä, kun Vilma Hakala laukoi 92. minuutilla rangaistusalueelta vasempaan nurkkaan ohi Ilveksen maalivahti Annika Laihasen.

Hakalalla oli mahdollisuus ratkaista jo aiemmin rangaistuspotkusta 70. minuutin kohdalla, mutta tuon mahdollisuuden hän missasi.

Kokonaisuudessaan ottelu eteni melkoisessa HJK:n hallinnassa, mutta viimeistely oli tahmeaa.

- Eka jakso meni suunnitellun mukaisesti. Prässimme toimi ja saimme Ilveksen rakentelun pois, paljon katkoja ja riistoja heidän kenttäpuoliskollaan, päävalmentaja Joonas Rantanen arvioi.

- Oma hyökkäyspelimme oli ajoittain riittävän maltillista, ja saimme aikaan pidempiä hyökkäyksiä, mutta vielä vaan pitäisi uskaltautua pidempiin pallonhallintajaksoihin vastustajan puoliskolla.

Ilves nosti toisella jaksolla prässinsä tasoa, mikä aiheutti HJK:lle hieman erilaisen haasteen, eikä pelaaminen yltänyt sujuvuudessaan aivan ensimmäisen jakson tasolle.

- Kaikkinensa täytyy olla kokonaisuuteen tyytyväinen, koska loimme paljon laadukkaita paikkoja läpi ottelun, vaikka tuon enempää ei maaleja lopulta tullut, Rantanen pohti.

- Pelitapahtumiin nähden voitto oli ansaittu. Olen tosi iloinen pelaajien puolesta, että kauden avausvoitto tuli. Fiilis lähteä seuraavaan peliin on tämän myötä totta kai vapautuneempi, päävalmentaja myönsi.

Klubi teki toisella jaksolla kolme vaihtoa, kun sisään tulivat Leila Haapea, Elina Myllymäki ja Emilia Ukkonen.

- Tämä ottelu oli hyvä osoitus kokoonpanomme laajuudesta. Vaihdoilla pystyimme aidosti tuomaan lisää virtaa ja erilaisia pelaajatyyppejä kentälle. Se on todella positiivinen asia, päävalmentaja sanoi. 

Ottelun loppupuolella HJK vaihtoi kolmen topparin linjaan.

- Maali syntyi sitä kautta, että riiston jälkeen pelasimme nopeasti eteenpäin ja meillä oli riittävästi pelaajia yläalueella. Tänään toimi niin vaihdot kuin taktiikka, Rantanen päätti.

HJK – Ilves 1-0
1-0 Vilma Hakala 90+2’

Kokoonpano:

Meriluoto Minna
Roth Maaria
Hirvonen Maiju
Ruutu Linda
Ojanperä Hanne >> Elina Myllymäki 72’
Hakala Vilma
Sainio Essi >> Leila Haapea 67’
Naumanen Katarina
Saari Maija >> Emilia Ukkonen 82’
Summanen Eveliina
Ruohomaa Hanna