Otteluennakko: Lauantaina Telialla HJK:n kotiavaus

30.3.2018

HJK:n ottelut Naisten Liigassa jatkuvat pääsiäislauantaina kotiavauksella Ilvestä vastaan Telia 5G Areenalla kello 16.00.

Viime lauantaina sarjan avauskierroksella Klubi kärsi FC Hongalle 0-3-vierastappion. Päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan se peli on joukkueessa käsitelty ja tunnelma kotiavauksen alla on hyvä.

- Otimme Honka-pelistä pari juttua opiksemme ja olemme keskittyneet niiden asioiden kehittämiseen. Pyrimme edelleen silti ensisijaisesti jatkamaan oman pelin kehittämistä. Treeneissä on hyvä energia päällä ja jahtaamme nyt kauden avausvoittoa, Rantanen kertoo.

HJK on harjoitellut viimeisen kuukauden kotikentällään Telia 5G Areenalla erinomaisissa olosuhteissa. Klubin kokoonpanossa ei ole tiedossa isoja muutoksia, mutta roolituksia saatetaan hioa.

- Olo on luottavainen. Kaikki tietävät, että sarja on pitkä ja homma ei ole yhdestä pelistä kiinni, mutta toisaalta meidän pitää olla hereillä oman pelimme kanssa jatkuvasti. Ilmaisia pisteitä ei ole jaossa.

Huomioi Ilveksestä

Tamperelaiset sijoittuivat sarjassa viime kaudella viidenneksi. Ilveksen kausi käynnistyi 1-1-tasatuloksella TPS:ää vastaan. Ilveksen tiedetään olevan voimakas pystysuunnan joukkue, joka pyrkii pelaamaan suoraviivaisesti vastustajan puolustuslinjan selustaan tai tekee sen vahvan target-pelaajansa Roosa Ärväksen kautta. Ilves on juoksuvoimainen joukkue ja pyrkii prässitason vaihdoksilla sekoittamaan vastustajansa pelin avaamista.

HJK:n asetelmat

Omassa hyökkäyspelissään HJK tarvitsee kärsivällisyyttä ja rohkeutta pitää palloa pienissäkin tiloissa. Maalintekotilanteisiin edetään tarpeen tullen hitaastikin, sillä samalla on mahdollista rajata Ilveksen vahvuudet pois. Klubin tulee olla kollektiivisesti valppaana Ilveksen pitkien ja suoraviivaisten pallojen kanssa. HJK:n tavoite on toki estää niiden mahdollisuus jo rakenteluvaiheessa.

Katso myös täksi kaudeksi Ilveksestä HJK:hon siirtyneen Maaria Rothin mietteet ottelusta Klubikanavalta >>

La 31.3. kello 16.00 HJK – Ilves Telia 5G Areenalla
Liput 10/5€
Mahdollisuus ostaa myös Suomen kaunein kausari 30€.