Klubin kausi käynnistyi pettymyksellä

24.3.2018

HJK kärsi Naisten Liigan avausottelussaan tappion – Lopputulos FC Honka – HJK 3-0.

HJK kohtasi lauantaina Naisten Liigan avausottelussaan hallitsevan mestarin FC Hongan Esport Arenalla.

HJK:n vahvasti kulkenut harjoituskausi ja entisestään vahvistunut kokoonpano antoivat perusteet positiiviselle tulosodotukselle, mutta toisin kävi. Honka onnistui iskemään vastahyökkäyksestä ensimmäisen osuman 37. minuutilla, sama toistui 50. minuutilla ja 3-0-osuma syntyi rangaistuspotkusta 70. minuutin kohdalla.

- Lukemat ovat kovat, mutta itse peliesitys ei aiheuta suurta huolta. Toki pettymyksen tunne on suuri ja kuuluukin olla, koska odotukset ensimmäisen ottelun osalta eivät täyttyneet, päävalmentaja Joonas Rantanen toteaa.

Honka aloitti ensimmäisellä jaksolla terävästi, mutta alun jälkeen paine kääntyi kotijoukkueen päähän. Myös toisella jaksolla Klubi pystyi pitämään palloa Hongan puolustaessa matalalla.

- Honka oli tehokas vastahyökkäyksissä ja siitä kunnia heille. Hyökkäyspelin osalta rakenteluvaiheeseen voi olla suhteellisen tyytyväinen, mutta viimeisellä kolmanneksella emme päässeet maalintekopaikkoihin muutamaa keskitystä ja erikoistilannetta lukuun ottamatta. Sinne haluamme luoda jatkossa lisää uhkaa, Rantanen pohdiskeli.

Päävalmentajan mukaan pelin perusrakenne oli harjoitellun mukaista, mutta yksityiskohtia riittää hiottaviksi.

- Tiettyinä hetkinä olisi tarvittu enemmän uhkaa puolustuslinjan taakse. Pallonhallintamme jäi Hongan muodon ulkopuolelle ja sitä kautta vaaraelementti tietyiltä osin puuttui, Rantanen myönsi ja jatkoi.

Ottelussa debyyttinsä HJK-paidassa tekivät Hanne Ojanperä, Maaria Roth, Hanna Ruohomaa ja Leila Haapea.

- Tässä jengissä on niin paljon voimaa, että emme jää tätä tappiota märehtimään. Me käännämme tämän vahvuudeksi, opimme tästä ja työnteko jatkuu.

- Meillä on kova halu näyttää osaamistamme ja ensi lauantaina kotiavauksessa meillä on käsissämme uusi mahdollisuus, Rantanen päättää.

HJK kokoonpano:

Meriluoto Minna
Roth Maaria
Hirvonen Maiju
Ruutu Linda
Ojanperä Hanne
Hakala Vilma >> 75’ Leila Haapea
Sainio Essi >> 86’ Tessa Rinkinen
Naumanen Katarina
Saari Maija
Summanen Eveliina >> 60’ Elina Myllymäki
Ruohomaa Hanna
 

HJK pelaa ensimmäisen Naisten Liigan kotiottelunsa lauantaina 31.3. Telia 5G Areenalla, kun vastaan asettuu Ilves. Ottelu alkaa kello 16:00.