HJK taipui Hammarbylle

14.1.2018

Klubin preseason käynnistyi lauantaina poikkeuksellisen hienolla ottelutapahtumalla, kun sekä HJK:n naiset että miehet kohtasivat Hammarbyn edustusjoukkueet Telia 5G Areenalla. Ensin pelatun naisten ottelun lopputulos kääntyi Hammarbyn eduksi 0-1 aivan ottelun viimeisillä hetkillä, mutta HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen näki tuloksen takana paljon hyvää.

- Tammikuun peliksi vauhti ottelussa oli kova. Suhteessa siihen, että meillä on takana vasta muutamia yhteisiä tapahtumia uudistuneella kokoonpanolla joukkueen esitys oli suhteellisen tasapainoinen. Oman pelin rakenteluvaiheessa oli hyviä hetkiä ja myös prässimme oli ajoittain laadukasta, Rantanen arvioi.

Hammarby loi ottelun laadukkaimmat maalintekotilanteet, mutta HJK:n maalilla pelannut Lotta Rosenström venyi useampaan loistotorjuntaan.

Myös Klubi koetteli tukholmalaisten puolustusta, mutta paikat jäivät puolittaisiksi.

 - Ottelu ei ollut meiltä selviytymistä, vaan pystyimme toteuttamaan oman pelitapamme asioita ajoittain laadukkaasti kollektiivina, Rantanen pohti.

- Kansainvälinen ottelu on myös yksittäisille pelaajille mainio mittari koetella omaa kyvykkyyttään, ja moni heistä suoriutuikin mallikkaasti. Ottelussa oli paljon kaksinkamppailutilanteita, joissa emme väistäneet. Päättäväinen peli-ilme kuvaakin hyvin ottelun kokonaiskuvaa osaltamme, Rantanen kiitteli pelaajiensa asennetta.

Päävalmentaja nosti esiin pelin intensiteetin.

- Etenkin viimeisellä kolmanneksella nousi esiin klassinen teema. Peli menee hyvinkin vaikeaksi, jos suorituksen laatu heikkenee samassa suhteessa ajan ja tilan vähenemiseen. Tätä kautta meille aiheutui muutamia virheitä, joista vastustaja pääsi luomaan vaarallisia tilanteita. Tämä on meille iso haaste, Rantanen arvioi.

Päävalmentaja oli äärimmäisen tyytyväinen, että tämän tason pelitapahtuma käynnisti HJK:n uuden vuoden ottelukauden.

- Tulos harmittaa tietysti, mutta emme kaivaudu sen taakse. Työ jatkuu ja kahden viikon päästä pelaamme taas.

HJK kohtaa TiPS:n 27. tammikuuta. Seuraava kansainvälinen ottelu on tiedossa 4. maaliskuuta, kun Klubi saa vastaansa Viron maajoukkueen.