Johdonmukaisuus ohjaa HJK:n harjoittelua

22.12.2017

HJK vetäytyy muutaman viikon joulutauolle hyvässä tilassa. Joukkueen rakentaminen on edennyt tavoitteiden mukaisesti.

Klubille seuran 110v-juhlavuosi oli menestys.  HJK teki kaudella 2017 paluun Suomen huipulle voittamalla pronssia Naisten Liigassa ja mestaruuden Suomen Cupissa. Joukkueen arki on noussut tasolle, missä menestysdotuksista on tullut realismia.

- Viime kauden joukkueesta säilyi vahva runko, ja olemme saaneet vahvistuksia niille pelipaikoille, mihin pelaajia etsimmekin. Uudet pelaajat ovat myös persoonaltaan ihmisiä, jotka täydentävät hienosti viime kaudella jo hyvin yhteen hitsautunutta joukkuettamme, Rantanen kertoo.

- Mielenkiinnolla odotan myös nuorten pelaajien esityksiä tulevalla kaudella. Heitä kohtaan on olemassa jo täysin perusteltuja odotuksia. Lisäksi alkuvuodesta on luvassa vielä muutama sopimusuutinen, Rantanen paljastaa.

Marras- joulukuussa iso osa joukkueesta harjoitteli yhdessä ja osa toipui loukkaantumisista tai harjoitteli omatoimisesti.

- Tammikuun alusta starttaamme preseasonin hyvistä asetelmista koko ryhmän voimin. Viime kaudesta olemme kehittäneet yksityiskohtia, ja hienosäätöä on luvassa esimerkiksi harjoittelun rytmittämiseen ja fyysiseen harjoitteluun. Kaikki tähtää siihen, että maaliskuun lopussa kauden alkaessa olemme valmiita, Rantanen toteaa.

Eri ikäluokkien maajoukkueilla on paljon tapahtumia kalentereissaan, mikä vaikuttaa myös HJK:n  harjoitteluun.

- Yhteisiä kokonaisia viikkoja ei joukkueella lopulta ole talven aikana kovin montaa. Sen vuoksi on erityisen tärkeää, että teemme asiat johdonmukaisesti ja harjoituksen tavoite on joka tapahtumassa kirkas.

Päävalmentaja on tyytyväinen talvelle sovittuun otteluohjelmaan. Tammikuun puolivälissä HJK kohtaa kotonaan Hammarbyn ja sen jälkeen Naisten Liigan joukkueita.

Joulun ja uuden vuoden ajan pelaajat harjoittelevat henkilökohtaisten ohjelmiensa mukaisesti.

- Nyt rentoudumme, ja tammikuun alusta starttaamme virkeinä henkisesti ja fyysisesti.