HJK mukana ECA Women´s football committeessa

24.11.2017

ECA (European Clun Association) Women´s football committee kokoontui tällä viikolla Italian Firenzessä 21.-22.11.

Seuraavalle 2-vuotiskaudelle (2017-2019) on valittu mukaan myös HJK, jota kokouksessa edusti Joonas Sarelius.

ECA Women´s football committeessa on mukana joukkueita 23 eri maasta. HJK:n lisäksi mm. Anderlecht, Apollon Ladies, Bröndby, Chelsea, Lyon, Bayern München, Fiorentina, Manchester City, Juventus, Djurgårdens IF, Linköpings ja Fortuna Hjörring.

ECA Women´s football committee on perustettu vuonna 2013. Se tarjoaa jäsenilleen erinomaisen verkoston ympäri Eurooppaa sekä mahdollisuuden jakaa keskenään osaamista ja kokemuksia. ECA Women's Football Committee on myös tärkeässä asemassa UEFA:n ja FIFA:n suuntaan tuomalla esiin seurojen mielipiteitä ja ajatuksia.

Firenzen kokouksessa olivat paikalla myös FIFAn Sarai Bareman (FIFA Chief Women's Football Officer) sekä UEFAn:n Anne Vonnez (UEFA Women's Football Competitions Manager), jotka kertoivat kokouksessa järjestöjensä akuutit asiat seuroille.

Kahden päivän kokouksessa Fiorentina ja Sporting esittelivät omat toimintamallinsa menestyvien naisten joukkueidensa taustalta. Omaa toimintaansa esitteli myös La Liga, joka on panostanut paljon naisten sarjaansa. UEFA:n markkinointipäällikkö Kayleigh Grieve puolestaan esitteli seuroille #WePlayStrong-kampanjan.