HJK:n valmistautuminen kauteen 2018 käynnistyi

7.11.2017

Kausi 2017 tullaan historiankirjoissa muistamaan HJK:n paluuna huipulle. Klubi nousi viiden vuoden hiljaiselon jälkeen mitalikantaan Naisten Liigassa ja voitti upeasti kauden päätösottelussaan Suomen Cupin mestaruuden. Viikonloppuna joukkue juhlisti loistokauttaan HJK:n seurayhteisön risteilyllä, missä se palkittiin vuoden joukkueena.

Maanantaina HJK palasi harjoitusarkeen, ja valmistautuminen kauteen 2018 käynnistyi toden teolla.

- Joukkueella on takanaan kolmen viikon loma, mikä kului nopeasti, mutta erittäin hyvillä mielin palaamme takaisin kentälle. Uuden kauden ensimmäiset harjoitukset ja ensimmäinen harjoitusviikko on aina erityinen, päävalmentaja Joonas Rantanen kertoo.

Rantaselle alkava kausi HJK:n päävalmentajana on toinen kokonainen. Hän aloitti tehtävässä kesäkuussa 2016 Pasi Pihamaan siirryttyä silloisen Veikkausliigajoukkueen PK-35 Vantaan valmennustiimiin.

- Marraskuu on vielä joukkueen rakentamisen aikaa. Joulukuussa aloitamme harjoittelun tulevan kauden joukkueella, mutta viime vuosina on nähty, että pelaajia liikkuu vielä joulu-tammikuussakin.

HJK on julkaissut tukun tärkeitä jatkosopimusuutisia ja Rantasen mukaan lisää on luvassa.

- Haluamme vahvistaa joukkuetta entisestään. Koossa on vahva runko viime kaudelta, johon jo nyt tiedämme liittyvän mukaan muutamia hyvin mielenkiintoisia uusia pelaajia.

Yksilölliset tarpeet huomioidaan

Rantanen kertoo HJK:n aloittavan fysiikan rakentamisen testaamalla pelaajien liikkuvuuden ja lihastasapainon, minkä jälkeen käynnistyy ohjattu voimaharjoittelu.

- Pelaajien kestävyystaso on oltava läpi vuoden riittävällä tasolla, eikä mitään isompia notkahduksia voi tulla, vaikka toki tällä hetkellä rasitustasot treeneissä matalammat ovatkin. Koska tavoitteena on kuitenkin kehittyä, ei kauden vaihtuminen tarkoita asioiden alkamista nollapisteestä, vaan jatketaan siitä mihin jäimme.

- Pallollisessa harjoittelussa keskitymme peruspelaamiseen, havainnoinnintiin ja myös taidon kehittämiseen. Pelimme perusidentiteettiä luodaan jatkuvasti harjoitusten sisällä, mutta varsinaiset pelitapa-asiat tulevat mukaan harjoitteluun vasta myöhemmässä vaiheessa, Rantanen avaa suunnitelmiaan.

Harjoittelussa huomioidaan pelaajien yksilölliset tarpeet.

- Osa pelaajistamme tarvitsee pidemmän palautumisjakson, mutta erityisesti nuorten kanssa on säilytettävä tasainen harjoittelun laatu ja määrä, jotta kehittyminen on mahdollista. Emme tingi tavoitteestamme. HJK:ssa pelaajille on tarjolla Suomen paras harjoitteluarki.

HJK:n valmennustiimi kaudella 2018 >>