HJK vs TPS – HJK palasi Naisten Liigan mitalistiksi!

8.10.2017

HJK on Naisten Liigan pronssimitalisti 2017!

Ennakkoasetelma Telia 5G Areenalla oli selvä. HJK tarvitsi ottelusta voiton, kun TPS:lle riitti pronssimitaliin tasapeli. Pitkään näyttikin siltä, että viimeksi 2012 mitalin Naisten Liigassa voittanut HJK ei vielä onnistu kolmen parhaan joukkoon palaamaan. Uskomattomien vaiheiden jälkeen pronssijuhlat käynnistänyt voitto kirjattiin lopulta Klubille 2-1.

HJK:n päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan  TPS esitti lauantaina kauden parasta peliään joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa.

- TPS oli vahva. Me jouduimme ottamaan paljon vastaan omalla puoliskollamme. Ensimmäinen jakso meni meiltä puolustaessa muutamaa vastahyökkäystä lukuun ottamatta.

Ria Öling veikin turkulaiset 24. minuutin kohdalla 0-1-vierasjohtoon, ja HJK:n asema vaikeutui entisestään.

- Toisella jaksolla paransimme ja loimme muutaman vaarallisen tekopaikan, mutta viimeistely-yritykset jäivät puolittaiseksi. Ja koska hyökkäsimme rohkeammin, se avasi TPS:lle muutamia mahdollisuuksia, jotka tosin jäivät heillä hyödyntämättä.

”Iso tulos”

85. minuutin kohdalla viisisataapäinen katsojajoukko alkoi jo hieman huolestuneena vilkuilla ottelukelloa. Myös Rantanen tunnustaa, että pelin viimeiset seitsemän minuuttia tuntuvat edelleen melko uskomattomilta.

- Tiesimme, että olemme vaarallisia kulmapotkuissa, jos niitä onnistumme hankkimaan.

Se oli lopulta Eveliina Summanen, joka survoi pallon maaliin 87. minuutilla aivan turkulaisten maalin lähietäisyydeltä kulmapotkutilanteen päätteeksi.

Ja eikä aikaakaan, kun päävalmentajan taktinen oivallus kantoi hedelmää.  Toppari Katarina Naumanen oli nostettu ylös luomaan painetta turkulaisten puolustukseen. Seuraus oli, että Naumasta rikottiin boksissa.

Vilma Hakala päätyi sovitusti asettelemaan pallon pilkulle, eikä hän erehtynyt. Pelikellon lukema näytti 90+2’, kun Hakala kiskaisi pallon TPS:n verkkoon ja HJK:n raju tuuletus käynnistyi. Kaksi minuuttia myöhemmin HJK juhli kentällä villisti paluuta mitalikantaan.

- Loppuratkaisu oli joukkueelta uskomaton venyminen. Tulevaisuutta ajatellen tämä oli meille iso tulos. HJK on Suomen menestynein seura monella mittarilla, ja nyt palautimme myös naisten joukkueen sinne minne se kuuluu. Me luomme voittamisen kulttuuria myös tulevaisuutta ajatellen.

- Tämä joukkue on tehnyt yhdessä järjettömän määrän työtä ja nyt palkinto roikkuu kaulassa. Joukkueesta huokui ottelun jälkeen liikutus, ja kauden aikana on nähty isoja kasvutarinoita niin pelaajien kuin valmennuksen osalta. Tätä tunnelmaa ja mitalin arvoa on vaikea kuvailla sanoin, Rantanen totesi.

- Tahdon kiittää aivan mahtaa kotiyleisöä, joka siivitti meidät voittoon. Yhteisöllisyyden tunne ottelun päätyttyä oli aivan ainutlaatuinen. Mitali oli iso joukkueelle, mutta palkinto myös niille kaikille ihmiselle, jotka toimivat joukkueen lähellä ja vieressä vaikeinakin päivinä.

HJK:n pronssi-iloa seuraa nopeasti arki, sillä edessä on vielä kauden viimeinen yhteinen harjoitusviikko. Upea kausi huipentuu Suomen Cupin finaaliin PK-35 Vantaa – HJK lauantaina 14. lokakuuta klo 12.00 Myyrmäen stadionilla.

Kokoonpano:
Meriluoto Minna
Rinta-Filppula Ella
Grönlund Juulia >> Amanda Rantanen 46’
Hirvonen Maiju
Ruutu Linda >> Minea Lassa 90+04’
Hakala Vilma
Sainio Essi
Naumanen Katarina
Saari Maija
Summanen Eveliina
Rinkinen Tessa >> Ella Alakomi 65’