HJK lauantaina mitalikamppailussa – Haetaan yhdessä pronssi Töölöön!

6.10.2017

HJK:n kausi Naisten Liigassa huipentuu lauantaina Telia 5G Areenalla pronssitaisteluun. Klubin vieraaksi saapuu viime vuoden hopeajoukkue TPS.

Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä, mutta maalieron vuoksi HJK tarvitsee ottelusta voiton palatakseen mitalikantaan.

- Olo ennen viimeistä liigapeliä on iloinen ja odottava, mutta samalla haikea. Mielessä risteilee kauden kulku, ja se miten olemme tämän pisteen saavuttaneet. On selvää, että kaikki haluavat päättää sarjan voittoon, päävalmentaja Joonas Rantanen kertoo.

Päävalmentaja on tyytyväinen HJK:n kehitysaskeliin kauden aikana. Pronssimitalitaistelun lisäksi Klubi on edennyt 14. lokakuuta pelattavaan Suomen Cupin finaaliin.

- Parhaimmillaan koko joukkueen puolustuspelaaminen on erittäin aggressiivista ja yhtenäistä. Pelaajat ovat omaksuneet ajatuksen, että työteliäs puolustaminen edesauttaa hyökkäämistä.

- Hyökkäyspelimme on monipuolistunut. Pystymme hyökkäämään hitaasti rakentaen kuten myös tarvittaessa suoraviivaisesti linjan taakse edeten, Rantanen kertoo.

Valmiita voittamaan

Pronssitaistelusta tulee myös mielenkiintoinen taktinen vääntö, sillä joukkueet tuntevat hyvin toistensa vahvuudet. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet HJK:n eduksi. Toukokuussa Klubi haki Paimiosta 0-1-vierasvoiton ja heinäkuussa Telialla numerot olivat kotijoukkueen eduksi 3-1.

- Odotan mielenkiinnolla TPS:n ratkaisua. Heille riittää tasapeli, joten valitsevatko he matalan blokin vai korkean prässin, mikä on heille se tyypillinen ratkaisu. Siihen valintaan meidän tulee pystyä pelin aikana reagoimaan, Rantanen puntaroi.

Päävalmentaja uskoo hyvän tuloksen olevan yhdistelmä oikeaa tahtotilaa ja hyvää kollektiivista pelaamista.

- Toteutamme yhdessä sovittuja ja harjoiteltuja perusasioita laadukkaasti läpi ottelun. Olo on luottavainen, sillä mitä pidemmälle viikko on edennyt, sitä parempi tunnelma ja henki harjoituksissa on ollut.

- Toivottavasti yleisö löytää paikalle katsomoon, ja jakaa energiaansa joukkueelle. Olemme valmiita kamppailemaan voitosta täysillä.

Naisten Liigan pronssikamppailu HJK – TPS Telia 5G Areenalla la 7.10. klo 15.00.

Liput 10/5€ ja Klubikortilla maksutta sisään.
Haetaan yhdessä pronssi Töölöön!