Klubi tasapeliin Pallokissojen kanssa – Päätöskierroksella pelataan pronssista

1.10.2017

HJK päätyi tasaamaan pisteet Pallokissojen vieraana Kuopiossa lauantaina. Kotijoukkue ehätti ensimmäisellä jaksolla jo 1-0-johtoon, mutta Amanda Rantanen toi Klubin toisella jaksolla 1-1-tasoihin. Tulos tarkoittaa, että Naisten Liigan pronssimitalisti ratkotaan ensi lauantaina Telia 5G Areenalla.

- Meidän hyvä lataus purkautui hyvänä starttina suunnitelman mukaisesti. Saimme alkuun hyvän paineen Pallokissojen päätyyn ja loimme hyviä maalintekotilanteita, mutta maali jäi puuttumaan, päävalmentaja Joonas Rantanen kertaili.

- Kotijoukkue löi pitkää palloa meidän linjamme taakse, ja vaikka voitimme pallon, menetimme sen liian usein pois liian nopeasti, Rantanen kertaili.

Pallokissojen maali tuli kenkulla hetkellä, ottelun 43. minuutilla juuri ennen taukoa. HJK ei kuitenkaan hämmentynyt, vaan kokosi rivinsä ja tuli hyvällä energialla toiselle jaksolle.

Palkinto tuli Amanda Rantasen maalin muodossa 72. minuutilla, mutta Rantasen osuma jäi ainoaksi. Tasapeli tuloksena oli Klubille pettymys.

- Toisella jaksolla saimme laadukkaita keskityksiä ja useita kulmapotkuja, mutta puolustuslinjaa puhkovat syöttömme lähtivät usein vähän liian kaukaa. Ajoittain olisi pitänyt malttaa pidempään, ja pyrkiä murtamaan linja lähempää.

- Tappiosta huolimatta olen tyytyväinen, että onnistuimme jälleen nousemaan tappioasemasta tasoihin, Rantanen totesi.

- Joukkueen asennoituminen tilanteisiin on jatkuvasti erinomaisella tasolla, ja pronssimitalikin on vielä täysin omissa käsissä, joten hyvällä fiiliksellä tässä voi tähdätä tulevaan viikkoon.

HJK kohtaa Naisten Liigan viimeisellä kierroksella TPS:n Telia 5G Areenalla. Asetelma on kutkuttava, sillä joukkueet ovat tasapisteissä. Maaliero tosin on TPS:n eduksi, joten HJK tarvitsee voiton palatakseen Naisten Liigassa mitalikantaan.

Pallokissat – HJK 1-1 (1-0)

Jannica Lintunen 1-0 43’
Amanda Rantanen 1-1 72’

Kokoonpano:

Meriluoto Minna
Grönlund Juulia
Hirvonen Maiju
Ruutu Linda
Hakala Vilma
Lassas Minea >> Ella Rinta-Filppula 55’
Sainio Essi
Naumanen Katarina
Saari Maija
Summanen Eveliina
Rinkinen Tessa >> Amanda Rantanen 65’