HJK aloittaa Suomen Cupissa – ”Ainoa tavoitteemme on voittaa”

3.8.2017

HJK aloittaa kilvoittelun Suomen Cupin voitosta tulevana lauantaina Lappeenrannassa, missä se kohtaa Kolmosessa pelaavan FC LaPan.

Klubi lähtee otteluun melkoisena ennakkosuosikkina. Asetelmasta huolimatta HJK:n valmistautuminen on ollut totutusti huolellinen.

- Olemme edenneet kohti pelipäivää normaalin kaavamme mukaan. Meille ottelu on äärimmäisen tärkeä osa valmistautumista syyskuun alussa alkavaan yläloppusarjaan, sillä Naisten Liigan otteluohjelmaan ei sisälly pelejä elokuussa, päävalmentaja Joonas Rantanen kertoo.

-  Haluamme säilyttää ottelurytmin ja jatkaa pelimme kehittämistä kohti sarjan huipennusta. Heinäkuu on menty melko kapealla ryhmällä, joten jonkinlaista rotaatiota kokoonpanossamme lauantaina mahdollisesti nähdään.

HJK:n toinen valmentaja Jukka Hankomäki kävi aiemmin viikolla perehtymässä Lappeenrannassa LaPan pelitapaan. Scouttauksen lisäksi Hankomäen huomion kiinnitti seuran panostus lauantain ottelutapahtuman ja oheisohjelman markkinointiin. HJK:n kohtaaminen on yksi LaPan kauden päätapahtumista, ja Lappeenrannassa katsojia odotetaan otteluun paikalle ennätysmäärin.

- Toivottavasti yleisö löytää paikalle. Me tarjoamme heille varmuudella laadukkaan futismatsin, Rantanen lupaa.

HJK on voittanut Suomen Cupin 15 kertaa. Viimeksi Klubi juhli Cup-mestaruutta 2010.

Naisten finaalissa voittaja saa palkinnoksi 10 000 euroa ja toiseksi tullut 3000 euroa. Suomen Cupiin on ilmoittautunut tänä vuonna mukaan vain 20 joukkuetta.

- Harmi, että osallistuvien joukkueiden määrä kilpailussa on niin pieni. Toki se luo monelle joukkueelle uudenlaisen mahdollisuuden menestyä, päävalmentaja pohtii ja jatkaa.

- Meidän ainoa tavoitteemme on voittaa.

Lauantain ottelun voittaja kohtaa Suomen Cupin puolivälierässä Ilveksen 12. tai 13. elokuuta.

Lauantaina 5. elokuuta kello 17:00 Kimpisen urheilukeskuksessa FC LaPa – HJK