Klubi jäi pisteittä paikalliskamppailussa

18.6.2017

Ottelusta ennakoitiin laadukasta. Sellainen siitä tulikin, mutta lopputulos oli kotijoukkueelle lopulta pettymys, HJK – FC Honka 0–1.

HJK hallitsi lauantaina Telia 5G Areenalla pelattua Suomi 100-juhlaottelua. Kotijoukkueen pallonhallinta johti useisiin laadukkaisiin maalintekotilanteisiin ottelun molemmilla jaksoilla, mutta Hongan maaliin asti pallo ei päätynyt.

–  Se oli yksi kauden parhaita pelejämme. Hyökkäyspelaaminen oli hyvää ja saimme aloitteita Hongan linjan taakse, mikä loi tilaa myös puolustuslinjan etupuolelle ja sitä kautta murtautumisemme oli monipuolista, päävalmentaja Joonas Rantanen kertaili.

Klubin pelaajista huokui korkea tahtotila ja hyvä energia jo ennen ottelun alkua. Klubi prässäsikin espoolaisten pelinrakentelusta tehot pois ja kotijoukkueen pelisuunnitelma toimi hienosti 64. minuutille asti, jolloin Hongan Henni Malinen iski.

– Nukahdimme oman hyökkäyksen päätteeksi ja pallo olikin sitten omassa maalissa, Rantanen harmitteli.

– Suoraan sanottuna tuntuu pahalta, ettemme saaneet  pelistä pistettäkään. Tässä sarjassa on voitettu huonommallakin pelillä.

Päävalmentaja kuitenkin iloitsi, että ennakkoon laadukkaaksi arvioitu ottelu lunasti lupauksensa ja erityisesti ensimmäisellä jaksolla tempo oli korkea.

– Tietenkään emme ole tyytyväisiä tähän, mutta kokonaiskuva on se, että kun pystymme pelaamaan tällä tasolla, pisteitä vielä tulee. Aina peleistä jää asioita parannettavaksi. Meidän seuraava mahdollisuutemme on edessä jo keskiviikkona, Rantanen viittasi tulevaan vierasotteluun PK-35 Vantaata vastaan.

Hyvä uutinen oli myös laitapakki Ella Rinta-Filppula murtautuminen ensimmäistä kertaa tällä kaudella Klubin avaukseen.

HJK – FC Honka 0–1
Kokoonpano:

Meriluoto Minna             
Rinta-Filppula Ella          
Grönlund Juulia              
Hirvonen Maiju               
Hakala Vilma                   
Sainio Essi (Kapt)           
Naumanen Katarina      
Saari Maija 
Summanen Eveliina       
Rinkinen Tessa  >> Moona Talka 68.
Hälinen Tia