Maajoukkuetauko takana ja hienot haasteet edessä

14.6.2017

HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen

HJK:n ottelut jatkuvat ensi lauantaina 17. kesäkuuta Töölössä ottelulla FC Honkaa vastaan. Päävalmentaja Joonas Rantanen veti yhteen kauden käänteitä tähän mennessä.

Naisten Liigan kaksinkertaista sarjaa on pelattu 11 kierrosta ja kahdeksan on jäljellä ennen joukkueiden jakautumista ylä- ja alaloppusarjaan.

HJK lähtee maajoukkuetauon jälkeen pistejahtiin sarjan sijalta neljä. Klubi on kaksi pistettä perässä tasapisteissä toisena olevia PK-35 Vantaata ja FC Honkaa, ja kohtaa molemmat joukkueet seuraavilla kierroksilla. TPS johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla Klubiin.

- Meille maajoukkuetauko tuli hyvään saumaan, koska kolmesta edellisestä pelistä pistesaaliimme oli vain kaksi ja sitä kautta tulos oli pettymys, päävalmentaja Joonas Rantanen pohtii ja jatkaa.

- Ehkä kliseistäkin, mutta vaihtoehtoja on kaksi. Pettymyksiä voi jäädä murehtimaan tai ottaa niistä opiksi ja kääntää asiat paremmaksi. Me valitsimme jälkimmäisen ja luotan, että pelaamme taas paremmin.

"Lisää tehoja"

- Kautta kokonaisuutena tarkasteltaessa olemme ansainneet lähes kaksi pistettä ottelua kohden, mikä on ok tulos. Päästettyjen maalien keskiarvo on alle yksi per ottelu, mikä kertoo hyvästä puolustamisesta. Tehtyjä maaleja (15) voisi olla enemmän, ja siihen me nyt kaivamme harjoituskentältä lisää tehoja, Rantanen kertoo.

Päävalmentaja mukaan pelitapahtumat eivät ole aina näkyneet tuloksessa.

- Pallonhallintaprosentti on ollut usein meidän eduksemme, mutta emme ole onnistuneet kääntämään noita otteluita aina voitoiksi. Meidän pitää pystyä voittamaan myös sarjataulukossa alapuolellamme olevat joukkueet, jotka pelaavat meitä vastaan matalalla prässitasolla ja vastahyökkäyksillä.

”Lisää tasaisuutta”

Kevätkaudella HJK otti makeat voitot hallitsevasta mestarista PK-35 Vantaasta ja sarjakärki TPS:stä.

- Joukkue on osoittanut pystyvänsä suorittamaan erittäin korkealla tasolla. Tarvitsemme lisää tasaisuutta otteisiimme.

- Nyt on tärkeää, että jaksamme luottaa niihin pelin periaatteisiin, joita olemme marraskuusta asti yhdessä harjoitelleet, Rantanen toteaa.

Tasainen kilpailutilanne sarjassa ja ennakkoarvioiden vastaiset tulokset ovat päävalmentajan mukaan erinomainen asia suomalaisen tyttö- ja naisfutiksen kannalta.

- Jokainen peli merkitsee ja pakottaa joukkueet tekemään asioita hyvin joka päivä ja viikko. Se on kaikkien toimijoiden etu.

Telia 5G Areenalla lauantaina 17. kesäkuuta HJK – FC Honka. Ottelussa juhlitaan 100-vuotiasta Suomea ja peli alkaa kello 19.17.