Otteluennakko: Torstaina edessä tiukka haaste

30.5.2017

HJK:n kausi jatkuu torstaina Telia 5G Areenalla, kun vieraaksi saapuu Ilves Tampereelta. Ottelu on Klubille mielenkiintoinen haaste, sillä vieraat ovat neljän ottelun voittoputkessa.

HJK on päätynyt kahdessa viimeisessä ottelussaan pistejakoon. Åland Unitedia vastaan se pelasi maalittomaan 0-0-tuloksen, ja viime sunnuntaina JyPK:ä vastaan Klubi nousi erinomaisen toisen jakson ansiosta kolmen maalin takaa-ajoasemasta 3-3-tasapeliin.

HJK on sarjataulukossa kymmenen ottelun jälkeen kolmantena 20 pisteellä ja Ilves viidentenä 16 pisteellä. HJK:n tehtyjen maalien saldo on 15, kun Ilves puolestaan on osunut kauden aikana peräti 23 kertaa.

- Ehjä 90 minuuttinen on meidän lähtökohta otteluun. Tunnetasolla jokaisen pelaajan pitää tavoittaa tila, jossa voittaa omat tilanteensa omalla alueellaan ja sitä kautta olemme pelin jokaisella osa-alueella parempi kuin vastustaja, päävalmentaja Joonas Rantanen ennakoi.

- Kun oikea tunnetila yhdistyy pelitapaan liittyviin asioihin, kuten kollektiiviseen korkeaan prässäämiseen, täysi pistepotti on realistinen tavoite.

HJK ja Ilves ovat kohdanneet jo kertaalleen sarjan toisella kierroksella maaliskuussa Tampereen Pirkkahallissa, ja silloin HJK otti vierasvoiton lukemin 1-2.

- Ottelusta tulee varmasti erilainen kuin kohtaamisemme sarjan alkuvaiheessa. Heidän valmentajansa oli juuri silloin vaihtunut, mutta nyt uuden päävalmentaja Ville Väisäsen johdolla Ilveksen peli on kollektiivisempaa ja systemaattisempaa, Rantanen arvioi.

- Huolimatta siitä, että emme ole onnistuneet voittamaan kahdessa edellisessä pelissä, olemme luoneet hyvän määrän maalintekotilanteita. Tavoitteemme on jälleen hallita palloa mahdollisimman paljon, ja edetä sitä kautta laadukkaille tekopaikoille.

Torstain kierroksen jälkeen Naisten Liiga jää maaottelutauolle.

- Menneiden viikkojen otteluruuhka ei ole vaikuttanut peliimme. Joukkueen energiatasot ovat hyvät ja olemme valmiita rutistamaan ottelusta voiton, päävalmentaja lupaa.

HJK – Ilves Telia 5G Areenalla torstaina 1. kesäkuuta kello 20:00

Liput 10/5€. Pääkatsomo auki (käynti Urheilukadulta)