Klubin päävalmentaja Rantanen – ”Suomen paras harjoitusarki”

8.11.2016

HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen on luottavainen. Uusi valmennustiimi on koossa ja joukkueen runko kaudelle 2017 erinomaisella mallilla.

- Pääsen aloittamaan kauden alusta. Viime kauden tilastot ja pelaajapalaute on analysoitu ja toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle tehty.

Viime kaudella Rantanen nousi HJK:n päävalmentajaksi toukokuun lopulla, kun Pasi Pihamaa siirtyi PK-35 Vantaan miesten valmennustiimiin.

- Uudistan valmennusmetodia rohkeasti. Yksilöiden ja pelitavan kehittäminen kulkevat käsi kädessä. Pelipaikkakohtaisen teknis-taktisen harjoittelun määrä kasvaa, Rantanen kertoo.

- Klubissa pelaajilla on mahdollisuus vaikuttaa toiminnan sisältöön, erityisesti pelipaikkakohtaisessa harjoittelussa. Heillä on valtaa vaikuttaa, mutta samaan aikaan valta tuo vastuuta, päävalmentaja muistuttaa.

”Yksilöillä iso potentiaali kehittyä”

Preseason on pitkä. Rantanen näkee sen mahdollisuutena.

- HJK tarjoaa pelaajille mahdollisuuden ja työkalut edetä huipulle joukkueen harjoitusympäristössä hyvässä ilmapiirissä. Kun pelaajalla on hyvä olla, hän kehittyy.

Naisten Liiga on kasvattajasarja ja päävalmentajan mukaan se huomioidaan harjoittelussa.

- Pelaajat ovat pääsääntöisesti nuoria pelaajia. He tarvitsevat edelleen voimakasta tukea harjoittelussa, vaikka pelaavat aikuisten sarjaa. Yksilöillä on iso potentiaali kehittyä.

HJK sijoittui Naisten Liigassa viime kaudella neljänneksi. Päävalmentajan mukaan tulos paranee onnistuneen prosessin kautta.

- Tulostavoitteesta puhuminen ei ole tässä vaiheessa oleellista. Puhe kehittymisestä sen sijaan on.

- Työskentelemme laadukkaasti jokaisena päivänä. Tavoite on tarjota pelaajille Suomen paras päivittäinen harjoitusarki.

Tiimin vuoropuhelu

Klubi julkaisi viime viikolla valmennustiiminsä tulevalle kaudelle. Rantanen hehkuu intoa valmennusryhmästä puhuessaan.

- Olen todella tyytyväinen kokoonpanoon. Janne Ukkonen tuo fysiikkaharjoitteluun kansainvälistä osaamista.

- Fysiikassa painopiste on pelaajien henkilökohtaisessa voimassa ja nopeudessa sekä loukkaantumisten ennaltaehkäisyssä.

Maalivahtien ja joukkueen taktista harjoittelua yhtenäistetään maalivahtivalmentaja Juho Illin johdolla.

Jukka Hankomäki tuo vahvan kokemuksen äänen mukaan valmennusryhmään ja Heidi Pihlaja keskittyy yksilöiden kehityksen tukemiseen.

- Tiimin työskentely on aktiivista vuoropuhelua. Otamme kaikista vahvuudet irti, mutta viime kädessä vastuu on minun, Rantanen toteaa.